La nostra història

IMG  retoc
D'esquerra a dreta, Rosalia Pomés, Roger Vallvè i el seu fill Pol Vallvè a la botiga de Pastisseria Valls. 2020.

Aquesta història la va començar el nostre rebesavi. Un senyor que anava en carro Tarragona a buscar fruita per la seva botiga. Apreciava tant la qualitat que, MAI pujava taronges si no eren molt maques.

La veu popular li va posar el nom de “Ca les Taronges”. Era ben merescut.

Vet aquí que, el seu fill, en Pere Ollé, després de treballar i estudiar de pastisser a Perpinyà, va fundar el 1901 a Valls, la seva confiteria: “La Violeta”. Iniciava així i, sense ser-ne conscient, una saga de pastissers que arribaria als nostres dies.
A “La Violeta” s’hi elaboraven pastes de te, torrons, panellets, mones, xarops diversos, orxates d’ametlla i de llimona, confitures, coques, caramels, tortells, bolados, carquinyolis, i moltes altres coses que l’avi Pere sabia fer. Les delícies de la confiteria “La Violeta” agradaven pel seu gust i qualitat i, a la casa, sempre van necessitar dos treballadors per ajudar a servir la demanda que tenien en aquella època. Amb el temps, la seva filla, la Teresa Ollé, també portava el negoci. El seu promès volia ser pastisser. Es van casar. Continuava la segona generació de la saga, i amb el naixement les seves filles, la Rosa i la Teresa, començava la tercera.

La casualitat va fer que encara molt joveneta, quinze o setze anys, la Teresa Saltó Ollé conegués un noi que li feia el pes. Es deia Ramon Vallvè, i encara que sembli mentida, també volia ser pastisser. El cas és que després de l’aprenentatge del noi a dos o tres llocs del territori, i un cop van tenir una edat adequada, es van casar. Era l’ any 1956.
El 1956 va ser l’any també , en que la confiteria “La Violeta” es va convertir en “Pastisseria Valls”, i va ser així com l’avi Pere va deixar les regnes a la Teresa, el Ramon i la Rosa. Del seu matrimoni amb el Ramon, van néixer el Carles i el Roger Vallvè Saltó, consolidant-se ben aviat la quarta generació familiar en l’ofici de pastisser, i essent-ne els principals representants fins que el Carles ens va deixar.

Molts diplomes i reconeixements, com ara les Cartes de Mestre Artesà de la Generalitat, o la “A” de Pastisseria Artesana Alimentària ens acrediten.

Però res ens satisfà més que els suport que els nostres clients ens han donat durant tots aquests anys. Actualment, el Roger i jo mateixa, vetllem cada dia per mantenir i fer créixer el llegat, sempre amb la màxima posada en el bon ofici i la millor qualitat.

R. Pomés

Han confiat en nosaltres...

…i molts altres particulars i entitats de Valls i foranes.