Firagost 2015 a peu de carrer
  • 3 de maig de 2016
  • eduvallve
  • Premsa

El jurat de la divuitena edició del Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp ha decidit atorgar l’esmentat guardó a l’establiment Pastisseria Valls, “Ca les Taronges”, de la ciutat de Valls.

Pastisseria Valls és un negoci familiar amb una llarga tradició a la ciutat: el besavi dels actuals propietaris va fundar, l’any 1901, la confiteria La Violeta, que elaborava pastes de te, torrons, panellets, mones, els tradicionals bolados… i una mena de carquinyolis que anomenaven violots i que van tenir molt d’èxit. Actualment, a banda d’una àmplia gamma de pastisseria dolça i salada, ofereix servei de càtering, xocolateria, bomboneria, creperia i cafeteria.

Pastisseria Valls compta amb dos establiments a la ciutat de Valls: la pastisseria-obrador, ubicada al carrer de Sant Antoni, i la cafeteria-creperia, al carrer de Jaume Huguet, i és membre de l’associació Fet a l’Alt Camp, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

El jurat, després d’estudiar les candidatures que optaven al Premi, va decidir atorgar-lo a Pastisseria Valls per considerar que l’esmentat comerç utilitza normalment i habitualment el català per desenvolupar la seva activitat i per difondre els seus productes en la nostra llengua, dos dels aspectes que contemplen les bases del premi. En aquest sentit, es va valorar positivament el fet que l’establiment utilitzi el català per donar a conèixer la seva activitat entre la població (embolcalls, publicitat, catàlegs, pàgina web) i també per portar la gestió administrativa del negoci en aquesta llengua, i per fer-ho de manera ininterrompuda des de la seva creació.

Trobeu l’article sencer aqui (elVallenc.cat).