PremiNL
  • 20 de juny de 2016
  • eduvallve
  • Premsa

Pastisseria Valls, Premi a la Normalització Lingüística 2016, una de les protagonistes de la Nit de Premis de Valls 

Dissabte passat, en el decurs de la Nit de Premis de Valls, l’empresa Pastisseria Valls, SL, coneguda popularment com Ca les Taronges, de Valls, va rebre el divuitè Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic que convoca el Servei de Català de l’Alt Camp, amb la col·laboració de l’Associació d’Artesans de l’Alt Camp, l’Institut d’Estudis Vallencs i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls.

El lliurament del Premi va tenir lloc al Centre Cultural de Valls, en una nova edició de la tradicional Nit de Premis, un vetllada que reuneix cada any el teixit empresarial, comercial i associatiu de la comarca de l’Alt Camp i que enguany va presidir la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté.

Roger Vallvè, propietari i gerent de Pastisseria Valls, SL, va recollir de mans de Joan M. Sanahuja, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, i de Marc Ayala, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, el diploma i la peça artística, confeccionada, enguany, per la joiera vallenca Àstrid Ferré, membre de l’Associació d’Artesans de l’Alt Camp. La peça combina la plata i el llautó i reprodueix un producte molt característic de l’empresa guanyadora: un bombó servit en una capseta individual. En aquesta ocasió, però, l’artista ha substituït la xocolata per les lletres més distintives de la llengua catalana, com ara la ce trencada o la ela geminada, per crear el seu “bombó de lletres”.

Cal recordar que les empreses i comerços que han estat distingits amb aquest guardó són els següents:  Patates Palau, de Valls (1999); Cafès Líder, de Valls (2000); Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001); Calçats Cliben, SA, de Valls (2002); Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003); Hipermercat Esclat, de Valls (2004); Morera Cinc, SL, de Valls (2005); Fruita Fresca, de Valls (2006); Reclams. Artur Vives, SA, de Valls (2007); Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008); Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp (2009); Fruits SP, de Figuerola del Camp (2010); Cerveses La Gardènia, d’Alcover (2011); Els Fruits Saborosos, de Vila-rodona (2012); Vinícola de Nulles (2013); l’empresa Handycat, de Valls (2014); Instal·lacions Escoda, de Valls (2015), i, finalment, Pastisseria Valls, SL (2016).

Font: Consell Comarcal de l’Alt Camp